O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că nu ezitaţi s-o aveţi în cămară pe raftul cu muraturi. Cum anul acesta deja este gata de mancat, eu am mancat in doua zile un borcan de 800 ml.
Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata. Dupa ce le-am taiat, au cântarit cam 4,2 kg. Probabil voi mai face o portie, mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.
Toate ingredientele se taie felii subtiri. Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimţi pentru a obtine fâşii. Hreanul îl taiem betisoare.
Se pun la fiert doua cani de apa (400 ml) , tot cu aceeasi cana am masurat otetul (tot 400 ml), o cana de zahar, 6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi, boabe de piper si foi de dafin. Cantitatile sunt pentru aproximativ 4,2 kg de legume cât am avut eu. Daca faceti mai mult sau mai puţin, mariti sau micsorati proportional cantitatile. Dupa gust se mai poate adauga sare, otet sau zahar.
Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Când este rece, se pune peste legume si din când în când se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le îmbibe pe toate. Se lasa câteva ore sau peste noapte (mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu, le lasati în pace).
Când s-au înmuiat suficient si au mai lasat lichid, se „storc” bine si se asaza în borcane, le apasam sa nu ramâna prea mult aer. Punem si betisoarele de hrean. Apoi punem lichidul peste ele, închidem borcanele cu capacul si le punem frumusel în camara, cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.
Sa aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii
Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 am incercat si eu salata asta, dar am adaugat si un ingredient special, frunze de laur
https://www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu
Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu