O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că nu ezitaţi s-o aveţi în cămară pe raftul cu muraturi. Cum anul acesta deja este gata de mancat, eu am mancat in doua zile un borcan de 800 ml.
Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata. Dupa ce le-am taiat, au cântarit cam 4,2 kg. Probabil voi mai face o portie, mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.
Toate ingredientele se taie felii subtiri. Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimţi pentru a obtine fâşii. Hreanul îl taiem betisoare.
Se pun la fiert doua cani de apa (400 ml) , tot cu aceeasi cana am masurat otetul (tot 400 ml), o cana de zahar, 6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi, boabe de piper si foi de dafin. Cantitatile sunt pentru aproximativ 4,2 kg de legume cât am avut eu. Daca faceti mai mult sau mai puţin, mariti sau micsorati proportional cantitatile. Dupa gust se mai poate adauga sare, otet sau zahar.
Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Când este rece, se pune peste legume si din când în când se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le îmbibe pe toate. Se lasa câteva ore sau peste noapte (mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu, le lasati în pace).
Când s-au înmuiat suficient si au mai lasat lichid, se „storc” bine si se asaza în borcane, le apasam sa nu ramâna prea mult aer. Punem si betisoarele de hrean. Apoi punem lichidul peste ele, închidem borcanele cu capacul si le punem frumusel în camara, cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.
Sa aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii
Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 am incercat si eu salata asta, dar am adaugat si un ingredient special, frunze de laur
https://www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu
Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu