Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că nu ezitaţi s-o aveţi în cămară pe raftul cu muraturi. Cum anul acesta deja este gata de mancat, eu am mancat in doua zile un borcan de 800 ml.

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata Pickles

Ingrediente

  • Varza alba
  • Gogonele
  • Ceapa rosie
  • Castraveti
  • Morcovi
  • Gogosari
  • Ardei iute
  • Otet
  • apa
  • zahar
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • hrean (la modul de preparare am scris cantitatile pentru 4.2 kg de legume rezultate dupa ce le-am curatat si feliat)

Mod de preparare

Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata. Dupa ce le-am taiat, au cântarit cam 4,2 kg. Probabil voi mai face o portie, mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.

Toate ingredientele se taie felii subtiri. Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimţi pentru a obtine fâşii. Hreanul îl taiem betisoare.

Se pun la fiert doua cani de apa (400 ml) , tot cu aceeasi cana am masurat otetul (tot 400 ml), o cana de zahar, 6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi, boabe de piper si foi de dafin. Cantitatile sunt pentru aproximativ 4,2 kg de legume cât am avut eu. Daca faceti mai mult sau mai puţin, mariti sau micsorati proportional cantitatile. Dupa gust se mai poate adauga sare, otet sau zahar.

Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Când este rece, se pune peste legume si din când în când se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le îmbibe pe toate. Se lasa câteva ore sau peste noapte (mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu, le lasati în pace).

Când s-au înmuiat suficient si au mai lasat lichid, se „storc” bine si se asaza în borcane, le apasam sa nu ramâna prea mult aer. Punem si betisoarele de hrean. Apoi punem lichidul peste ele, închidem borcanele cu capacul si le punem frumusel în camara, cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.

Sa aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese