E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o muratura deosebita, care m-a impresionat. Motiv pentru care i-am cerut reteta.
Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare , taind cate un capac.
Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele.
Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine.
Hreanul il cureti de coaja , il speli si il tai feliute.
Speli borcanele si incepi sa le umpli: pe fundul borcanului asezi 2 bucatele de hrean -> in fiecare gogosar asezi cate un buchetel de conopida sau boabe de struguri si umpli borcanul. Printre gogosari, mai asezi felii de hrean.
Cand ai umplut borcanele, le umpli cu apa rece, apoi golesti apa, cu grija, intr-o oala suficient de mare si o masori. Ar trebui sa ai nevoie de cca. 4 l de apa la aceste cantitati.
Pentru fiecare litru de apa necesar, mai adaugi 1 lingura de sare + 50 ml otet +150 g zahar + 1 lingurita boabe de piper +3 foi de dafin si se pun la fiert.
Cand a dat cateva clocote, adaugi solutia obtinuta peste gogosari si lasi borcanele desfacute pana a doua zi. Daca este nevoie, mai adaugi din solutia ramasa si astupi borcanele.
Vei avea astfel, o muratura deosebita si aspectuoasa.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapRulada aperitiv Aurica este delicioasa! Pe langa faptul ca puteti adapta umplutura dupa bunul plac, rulada aperitiv este un...
Rulada aperitiv AuricaEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii