Ardei umpluti cu varza

Se toaca subtire varza rosie impreuna cu cea alba. Se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat. Morcovii si telina se dau prin razatoare, apoi se toaca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30-32 ardei grasi
  • 1 borcan de 10 l
  • 3 morcovi
  • 1 telina mare si cateva frunze
  • 3
  • 5 kg varza alba
  • 1 varza rosie
  • 150 gr sare
  • 3 linguri otet
  • 4 I apa
  • zeama stoarsa din varza

Mod de preparare

Se toaca subtire varza rosie impreuna cu cea alba. Se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat. Morcovii si telina se dau prin razatoare, apoi se toaca marunt frunzele de telina si se amesteca totul cu varza stoarsa de la care se pastreaza zeama. Se spala ardeii, li se taie un capacel la codita, se curata de seminte dupa care se umplu cu varza. Se pun ardeii in borcan, apoi. Se pune apa la fiert cu restul de sare, cu boabe de piper, putin chimen si cu zeama scursa de la varza. Se lasa la fiert cateva clocote si se toarna apoi in borcan peste ardei. Se acopera borcanul si se pune intr-un loc racoros.


Se servesc dupa cateva zile.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Piftie de curcan Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu urda

Inspiratia de la Ancuta. Buna tare!

Negresa cu urda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca