Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei. Se fierb pe foc mic, sa s
Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei. Se fierb pe foc mic, sa scada in zeama lor. Cand nu mai au zeama, ciupercile se pun intr-un borcan de 3 l, se acopera cu lichid fiert si racit si se leaga borcanul cu celofan. Ciupercile se pot pune si in borcane mici. Lichidul se prepara dintr-un litru de apa si trei linguri de otet, in care se adauga o lingura de sare, in afara de sarea pusa peste ciuperci la inceput. Borcanele, legate cu celofan pus in doua, se pun in cuptorul aragazului si se sterilizeaza o jumatate de ora. Ciupercile se pastreaza peste iarna.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ciuperci
Sos de ciuperci
O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.
Prăjitură cu brânză dulce și caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj