Gogonele asortate

Se spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se spala, se taie felii rotunde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg gogonele
  • 2 teline cu frunze
  • 2 verze albe
  • 1 conopida
  • 1 varza rosie
  • 1 kg morcovi
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • Saramura:
  • 1 l apa
  • 1 linguri otet
  • 1 linguri sare mare
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se spala, se taie felii rotunde si se pun printre celelalte legume. Varza rosie se pune taiata in patru, raspandita pe toata suprafata borcanului. Se adauga frunze de telina, usturoi, foi de dafin si boabe de piper care constituie conservante naturale, asezate la fundul si la mijlocul borcanului.

Ingredientele pentru saramura se fierb bine. Trebuie sa faceti o cantitate dubla sau tripla, in functie de borcan. Se toarna fierbinte in borcane.



Alte retete:

Castraveti bulgaresti Zacusca de ghebe Zacusca cu vinete

Varza murata

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...