Gogosari cu ciuperci

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati. Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci
  • gogosari
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri cu sare
  • 3 linguri cu miere
  • piper
  • foi de dafin
  • ienibahar

Mod de preparare

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati.

Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe din interior.

Curatati-i foarte bine de seminte si puneti-i cu deschiderea in jos, pe un servet curat, sa se zvante. Spalati foarte bine sub un jet de apa rece ciupercile albe, frumoase, moi si carnoase, apoi puneti-le la fiert intr-un vas cu apa putina, pe foc domol, timp de 15 minute.

Cand ciupercile sunt reci, zvantate de apa, umpleti cu acestea gogosarii si asezati-i in borcane de cel mult 2 l capacitate.

Preparati un amestec din 1 l de otet, 2 l de apa, 3 linguri cu sare, 3 linguri cu miere, piper, foi de dafin si ienibahar, care au clocotit 5 minute.

Turnati amestecul rece sau abia caldut peste gogosarii

umpluti.

Deasupra fiecarui borcan puneti un strat de un centimetru de ulei.

Legati borcanele cu celofan dublu si pastrati-le la

loc aerisit si uscat.

Iarna, preparatul respectiv este un deliciu alaturi de: rasol, fripturi, peste, batute cu unt si sare.

Asezati vasul pe o baie de aburi, ca amestecul sa ramana cald.

Taiati ciupercile feliute, inabusiti-le in unt, amestecand din cand in cand.

Combinati apoi ciupercile cu sosul alb, puneti, dupa gust,

zeama de lamaie si serviti-l alaturi de frigarui, rasol, peste alb.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca