Gogosari in otet

Gogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru fiecare litru de otet, se a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gogosari
  • 10 l apa
  • 4 l otet
  • 14 linguri sare
  • 14 linguri miere sau zahar
  • piper boabe
  • 2
  • 5 pahare ulei

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru fiecare litru de otet, se adauga 2,5 l de apa). Se adauga la fiecare litru de lichid cate o lingura de sare si una de miere de albine sau zahar. Se mai adauga boabe de piper si 1 pahar cu ulei la 5 litri de lichid. Dupa ce saramura incepe sa clocoteasca, se pun cate 3-4 gogosari la oparit si se asaza apoi in borcan. Se ia apoi otetul de pe foc, se lasa la racit si se toarna in borcan. Se acopera borcanul si se lasa in loc racoros.


Se servesc cu diferite mancaruri cu legume si carne.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Ciuperci la cuptor

Rulada de porc

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa