Gogosari in otet

Gogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru fiecare litru de otet, se a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gogosari
  • 10 l apa
  • 4 l otet
  • 14 linguri sare
  • 14 linguri miere sau zahar
  • piper boabe
  • 2
  • 5 pahare ulei

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru fiecare litru de otet, se adauga 2,5 l de apa). Se adauga la fiecare litru de lichid cate o lingura de sare si una de miere de albine sau zahar. Se mai adauga boabe de piper si 1 pahar cu ulei la 5 litri de lichid. Dupa ce saramura incepe sa clocoteasca, se pun cate 3-4 gogosari la oparit si se asaza apoi in borcan. Se ia apoi otetul de pe foc, se lasa la racit si se toarna in borcan. Se acopera borcanul si se lasa in loc racoros.


Se servesc cu diferite mancaruri cu legume si carne.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Ciuperci la cuptor

Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii