Muraturi picante

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru, flori de marar si foi de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg arpagic
  • 750 gr castraveti
  • 1 telina
  • 150 gr frunze de telina
  • 250 gr gogosari
  • 500 gr fasole
  • 750 gr morcovi
  • 1 ridiche neagra
  • 1 kg gogonele
  • 1 conopida mai mica
  • 100 gr dovleac
  • 100 gr varza de Bruxelles
  • 50 gr usturoi
  • 200 gr miere

Mod de preparare

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru, flori de marar si foi de dafin dupa gust. Se curata si se spala toata legumele, dupa care se taie bucatele mici, in afara de usturoi si arpagic, care raman intregi. Se pune la fiert otetul cu apa si sare, cu miere, piper, ienibahar. Se lasa la racit, dupa care se toarna, in borcane, peste legumele amestecate cu mararul, cimbrul si foile de dafin. Se acopera borcanele si se pastreaza la loc racoros.


Se servesc langa diferite mancaruri cu carne si legume.

Alte retete:

Muschi de porc la cuptor Rulada de porc Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...