Muraturi picante

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru, flori de marar si foi de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg arpagic
  • 750 gr castraveti
  • 1 telina
  • 150 gr frunze de telina
  • 250 gr gogosari
  • 500 gr fasole
  • 750 gr morcovi
  • 1 ridiche neagra
  • 1 kg gogonele
  • 1 conopida mai mica
  • 100 gr dovleac
  • 100 gr varza de Bruxelles
  • 50 gr usturoi
  • 200 gr miere

Mod de preparare

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru, flori de marar si foi de dafin dupa gust. Se curata si se spala toata legumele, dupa care se taie bucatele mici, in afara de usturoi si arpagic, care raman intregi. Se pune la fiert otetul cu apa si sare, cu miere, piper, ienibahar. Se lasa la racit, dupa care se toarna, in borcane, peste legumele amestecate cu mararul, cimbrul si foile de dafin. Se acopera borcanele si se pastreaza la loc racoros.


Se servesc langa diferite mancaruri cu carne si legume.

Alte retete:

Muschi de porc la cuptor Rulada de porc Chiftele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

A fost atat de buna ciorbita asta!V-o recomand cu drag

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca