Se curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari. Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si mierea, sarea si mirodeniile
Se curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari.
Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si mierea, sarea si mirodeniile si se da in clocot.
Gogosarii taiati se oparesc in cratita rand pe rand (cam in patru-cinci reprize) dupa care se scot cu spumiera in alt vas, scurgandu-se bine si se lasa sa se raceasca.
Se pun in borcane si se toarna solutia racita in care au fost opariti gogosarii.
Se leaga cu celofan si se tin la camara.
Au gust dulceag.
Se pot servi dupa cateva zile sau se pastreaza luni de zile.
Alte retete recomandate
Salata boeuf
Salata pui
Salata fructe
M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si...
Dulceata de nuciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura