Salata de gogosari

Se curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari. Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si mierea, sarea si mirodeniile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 1 I otet
  • 1/4 I ulei
  • 2 linguri miere
  • 1/4 kg zahar
  • 2 linguri sare
  • piper
  • \foi de dafin
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Se curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari.

Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si mierea, sarea si mirodeniile si se da in clocot.

Gogosarii taiati se oparesc in cratita rand pe rand (cam in patru-cinci reprize) dupa care se scot cu spumiera in alt vas, scurgandu-se bine si se lasa sa se raceasca.

Se pun in borcane si se toarna solutia racita in care au fost opariti gogosarii.

Se leaga cu celofan si se tin la camara.

Au gust dulceag.
Se pot servi dupa cateva zile sau se pastreaza luni de zile.

Alte retete recomandate

Salata boeuf

Salata pui

Salata fructe

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti...

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii