Vinete murate

Se spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si se amesteca cu feliile d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 kg vinete
  • 2 kg gogonele
  • 2 kg morcovi
  • 1 varza rosie
  • sare
  • 1 conopida
  • 2 teline cu frunze
  • piper boabe
  • marar uscat

Mod de preparare

Se spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si se amesteca cu feliile de vinete. Varza se taie in patru, iar conopida se desface buchete. Legumele se pun intr-un vas mare, apoi se aseaza straturi intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se pun boabe de piper, frunze de telina si marar uscat printre ele, se acopera cu saramura si se lasa doua zile acoperite cu o farfurie. Se leaga dupa ce legumele s-au inmuiat de tot si sunt acoperite cu lichid. Se pastreaza in camara.
Se servesc ca salata asortata langa mancaruri de iarna.

Alte retete:

Zacusca de fasole

Varza murata

Zacusca de ghebe

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii