Se spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si se amesteca cu feliile d
Se spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si se amesteca cu feliile de vinete. Varza se taie in patru, iar conopida se desface buchete. Legumele se pun intr-un vas mare, apoi se aseaza straturi intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se pun boabe de piper, frunze de telina si marar uscat printre ele, se acopera cu saramura si se lasa doua zile acoperite cu o farfurie. Se leaga dupa ce legumele s-au inmuiat de tot si sunt acoperite cu lichid. Se pastreaza in camara.
Se servesc ca salata asortata langa mancaruri de iarna.
Alte retete:
Zacusca de fasole
Varza murata
Zacusca de ghebe
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii