Blinele cu gris

Pentru a realiza aceasta gustoasa reteta de blinele cu gris aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, gris, oua, lapte, zahar, frpjdie, ulei, zahar si sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 pahare faina
  • 3.5 pahare lapte
  • 3/4 pahar gris
  • 3 oua
  • o lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei.

Mod de preparare

Se framanta drojdia cu zaharul si sarea pana devine lichida . Se adauga 2—3 linguri lapte caldut si se amesteca bine cu o lingura faina, lasand la loc cald ca sa creasca.

Grisul se fierbe cu un pahar si jumatate de lapte, se lasa sa se ra­ceasca, apoi se adauga maiaua, se amesteca bine si se toarna un pahar de lapte fierbinte, se amesteca din nou, se acopera si se mai lasa 15—20 min. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura mare sau cu polonicul si se toarna in tigaia unsa putin cu ulei si bine infierbantata. (Stratul care se toarna trebuie sa fie ceva mai gros decat la clatite).

Se prajeste putin pe ambele parti si se asaza intr-o cratita unsa cu unt si asezata intr-un vas mai mare cu apa fierbinte pe marginea aragazului. Pe masura ce blinelele sunt gata, se ung cu o pana muiata in unt topit caldut asezandu-le una peste alta si tinand cratita acoperita cu capac.

Cand toate sunt gata se pun pe o farfurie.


Se servesc fierbinti cu unt topit, cascaval ras, ou rascopt tocat si smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca