Bomboanele cu martipan sunt un desert delicios. Pentru prepararea bomboanelor de martipan aveti nevoie de migdale, zahar, lapte praf, miere, unt, cafea, rom, cacao si ciocolata.
Se macina migdalele, apoi se amesteca cu zaharul pudra si laptele praf. se adauga mierea si se framanta un aluat mai gros. Separat,s e taie untul moale in bucati, pentru crema. Se adauga peste el mierea, cafeaua, cacaua si romul. Se mixeaza bine compozitia pana la omogenizare. Amestecul de migdale se imparte in doua. Se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm, din care se taie 15 cercuri cu diametrul de 5 cm. Resturile de aluat se framanta si se intinde o foaie dinc are se taie 15 cercuri mai mari. Se pune crema de cafea intr-un pos si se pun pe mijlocul crecurilor mai mici, cate trei bobite de crema. Se acopera cu cercurile mai mari, se preseaza marginile cercurilor de martipan si se taie marginile oval. Se apasa usor cu un cutit in centrul fiecarui oval, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Ciocolata se rade sis e topeste pe aburi impreuna cu uleiul. Se asaza boabele de cafea pe un grilaj de metal, apoi se toarna usor glazura peste ele. Se pun la frigider si se lasa la topit.
Se servesc dupa cateva ore, impreuna cu o cana de cafea.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Cornulete cu rahat
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa