Bomboane de ciocolata cu ardei iute si unt de arahide

Sincer, nu cunosc pe nimeni caruia sa nu-i placa ciocolata. Am pregatit niste bomboane, speciale, picante, cu un gust exotic de ciocolata foarte pronuntat, pe cand iuteala ardeiului este subtila si lejera. Am mai mancat ciocolata cu ardei iute cumparata din comert, dar asta facuta de mine parca'i mai buna ...secretul ?...nici io nu-l stiu;)))) Sper sa ii placa si Mosului:) Enjoy!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Bomboane de ciocolata cu ardei iute si unt de arahide

Ingrediente

  • -400 gr. ciocolata neagra Schogetten
  • -100 gr. unt de arahide
  • -1 lingura de unt
  • -1/2 varf de cutit pudra de ardei iute
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -350 gr. zahar praf

Mod de preparare

1. Topim pe baie de abur ciocolata .

2. Separat amestecam untul de arahide cu untul, pudra de ardei iute si dam vasul la microunde doar cat sa se inmoaie totul putin. Dupa aceea, punem esenta, zaharul pudra si omogenizam bine pana ne rezulta un amestec pe care-l putem modela intre palme.

3. Turnam ciocolata pana la jumatate in forme speciale de silicon, sau in hartii de briose, rotim forma pe toate partile astfel incat sa tapetam si peretii, dupa care le dam putin la congelator ca sa se intareasca.

4. Cat stau formele la congelator, formam bile micute care sa ne incapa in formele in care vom pune bomboanele.

5. Punem apoi in mijloc cate o biluta de unt de arahide si turnam peste si cea de-a doua jumatate de ciocolata pana se umplu formele alese.

6. Dam bomboanele la rece pentru cel putin doua ore. Le scoatem din forme si cine doreste le poate decora deasupra cu bombonele, sau cu filigram de ciocolata topita. Bomboanele sunt gata! Cand ne este pofta de ceva dulce, servim. Putem sa le ambalam frumos si sa le punem si pe brad. Pofta mare!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide