Bomboane de ciocolata cu ardei iute si unt de arahide

Sincer, nu cunosc pe nimeni caruia sa nu-i placa ciocolata. Am pregatit niste bomboane, speciale, picante, cu un gust exotic de ciocolata foarte pronuntat, pe cand iuteala ardeiului este subtila si lejera. Am mai mancat ciocolata cu ardei iute cumparata din comert, dar asta facuta de mine parca'i mai buna ...secretul ?...nici io nu-l stiu;)))) Sper sa ii placa si Mosului:) Enjoy!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Bomboane de ciocolata cu ardei iute si unt de arahide

Ingrediente

  • -400 gr. ciocolata neagra Schogetten
  • -100 gr. unt de arahide
  • -1 lingura de unt
  • -1/2 varf de cutit pudra de ardei iute
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -350 gr. zahar praf

Mod de preparare

1. Topim pe baie de abur ciocolata .

2. Separat amestecam untul de arahide cu untul, pudra de ardei iute si dam vasul la microunde doar cat sa se inmoaie totul putin. Dupa aceea, punem esenta, zaharul pudra si omogenizam bine pana ne rezulta un amestec pe care-l putem modela intre palme.

3. Turnam ciocolata pana la jumatate in forme speciale de silicon, sau in hartii de briose, rotim forma pe toate partile astfel incat sa tapetam si peretii, dupa care le dam putin la congelator ca sa se intareasca.

4. Cat stau formele la congelator, formam bile micute care sa ne incapa in formele in care vom pune bomboanele.

5. Punem apoi in mijloc cate o biluta de unt de arahide si turnam peste si cea de-a doua jumatate de ciocolata pana se umplu formele alese.

6. Dam bomboanele la rece pentru cel putin doua ore. Le scoatem din forme si cine doreste le poate decora deasupra cu bombonele, sau cu filigram de ciocolata topita. Bomboanele sunt gata! Cand ne este pofta de ceva dulce, servim. Putem sa le ambalam frumos si sa le punem si pe brad. Pofta mare!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!