In timpul secolului al 13-lea, turta dulce a fost adusa in Suedia de catre imigrantii germani.Calugaritele suedeze pregateau turta dulce pentru a trata indigestiile in anul 1444.Apoi a devenit un obicei in a pregati turta dulce, a o picta cat mai frumos si a o atarna la geamuri ca si decoratiuni.De aceea de Craciun, turtei dulci i se acorda o atentie speciala.Casutele construite din ea sunt o adevarata delectare culinara. De atunci, turta dulce este des pregatita iar farmecul si placerea de a o gati continua si in zilele noastre! Enjoy!
1. Amestecam zaharul cu untul pana devin spuma. Adaugam oul, siropul si continuam sa mixam pana sunt bine omogenizate. 2. Separat amestecam ingredientele uscate si le dam prin sita. Incorporam incet si pe rand amestecul de faina la cel de unt. Prima data, ne folosim de o spatula apoi ne ajutam de maini si framantam bine pana ne rezulta un aluat potrivit, ca si de biscuiti. 3. Impartim aluatul in 2-3 bile mai mici, le invelim in folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi. NOTA: Aluatul astfel infoliat, poate fi pastrat la rece pana la doua luni. 4. Eu, dupa ce am scos aluatul de la rece, am procedat asa: -am pudrat suprafata de lucru cu faina, am intins aluatul si am decupat cu un cutit bine ascutit toate laturile si geamurile casutei. M-am ajutat de un sablon din hartie; -apoi, ca sa completez decorul, pe langa casuta am facut si o bancuta; -dupa ce toate bucatile au fost date la cuptor si dupa ce s-au racit, am lipit toate laturile casutei cu zahar caramelizat pentru ca face priza foarte repede; -am lasat casuta sa se raceasca, dupa care am ornat-o cu bezea de albus batut cu zahar si apoi cu bombonele; -am lasat-o pana a doua zi sa se usuce complet, apoi, pe un blat de lemn, am lipit tot cu bezea de ou toate piesele pentru a compune un cadru de iarna mirific. Fiecare poate sa-i dea ce aspect doreste. Prima mea casuta din turta dulce arata ca in poze. Delectare placuta si...pofta buna!
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii