Bomboane cu cocos si capsuni

Gust amarui de ciocolata, putin acrisoare si cu parfum de capsuni, sunt niste bombonele delicioase!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bomboane cu cocos si capsuni

Ingrediente

  • 20 gr de capsuni liofilizate(73 calorii)
  • 50 gr cocos (340 calorii)
  • 100 gr ciocolata neagra 70%cacao (570 calorii)
  • 20 ml lapte semi degresat (10 calorii)
  • 2 lingurite miere (cca 80 calorii)
  • 2 lingurite suc de lamaie (cca 2 calorii)
  • Forme pentru bomboane din silicon

Mod de preparare

Trecem capsunile prin robot pana se transforma in praf apoi le amestecam cu cele 50 gr de cocos, laptele, sucul de lamaie si mierea.

Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cu ajutorul unui penson ungem forma de silicon cu ciocolata intr-un strat subtire. Dam la frigider 5 minute si ungem din nou un strat subtire de ciocolata. Punem cu o lingurita din amestecul de cocos pana umplem formele si terminam cu inca un strat de ciocolata.

Cu ajutorul unui cutit indepartam excessul de ciocolata si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Daca ciocolata se mai intareste in timp ce pregatim bomboanele o putem reincalzi pentru cateva secunde.

Fiind un proces migalos, se poate simplifica punand doar amestecul de cocos in forma de silicon, apoi se da la congelator pentru 30 de minute, se scoate din forma si se toarna ciocolata topita deasupra.

Mi-au iesit 25 de bomboane(43 calorii fiecare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori