Briose cu ciocolata si ananas

Briosele cu ciocolata si ananas sunt delicioase. Briosele sunt un mod rapid de a te bucura de ceva dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata alba
  • 2 cani cu faina
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 2 oua
  • 2 linguri cu apa
  • 200 gr zahar
  • 250 ml iaurt slab
  • 1/4 cana cu lapte
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • un praf de sare
  • 100 gr cubulete ananas din compot

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas amestecam ouale, apa, zaharul, iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Mestecam pana cand zaharul este complet dizolvat. Incorporam amestecul de faina peste cel cu lapte si omogenizam usor. Impartim aluatul in doua parti egale. In primul bol punem ciocolata rasa pe razatoarea mica si omogenizam. Punem hartie de copt speciala pentru briose in tava, apoi punem aluatul (jumatate din forma, deoarece se va umfla). Daca nu avem hartie de briose, putem unge tava cu ulei si apoi punem din aluat. In aluatul ramas punem ananasul si dam formele la copt pana se rumenesc usor deasupra.

Lasam briosele cu ciocolata si ananas la racit si pudram cu zahar pudra.


Briosele cu ananas si ciocolata se servesc dupa ce s-au racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca