Briose cu ciocolata si portocale (de post)

Briosele cu ciocolata si portocale sunt delicioase! Cu aroma intensa de ciocolata, pufoase, facute cu lapte de cocos, aceste briose sunt potrivite si in perioada postului!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 200gr faina
  • - 50 gr de amidon
  • - 150 gr zahar
  • - 2 lingurite de praf de copt
  • - un varf de cutit de bicarbonat
  • - 250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos
  • - 2 linguri rase de cacao
  • - 30 gr ulei
  • - ciocolata alba (optional)
  • - ciocolata neagra
  • eu am pus Heidi dark intens
  • 75% cacao
  • - o portocala taiata marunt
  • scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate: faina, amidon, zahar, praf de copt, bicarbonat, cacao.
Separat se amesteca laptele cu uleiul si se adauga peste ingredientele uscate.
Adaugam si bucatelele de portocala.
Compozitia se toarna in forma de muffins, iar deasupra fiecaruia se pun bucatele de ciocolata, rupta in bucatele mai mari.

Se coace in cuptor traditionala, la 180 gr C, pt 20-25 min. Eu am copt 30 min.
Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar si se servesc.

Sunt excelente si a doua zi, alaturi de o ceasca de cafea!
Pofta sa aveti!

Reteta de briose cu ciocolata si portocale a fost propusa de fel70 pe forum culinar.


Serviti briosele cu ciocolata si portocale dupa ce s-au racit putin, langa cafea sau ceai. Sunt potrivite si in zilele de post.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...