Briose fara oua, de post

Aceasta reteta de briose fara oua este potrivita pentru perioada postului. Acest aluat de prajituri de post il puteti folosi si la prepararea unui tort de ciocolata de post de exemplu.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g de zahar
  • 225g faina
  • 25g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri de otet
  • 120ml ulei
  • nuci
  • alune tocate
  • apa

Mod de preparare

 

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-un castron, se adauga apa pana obtinem un aluat care curge/se rupe din lingura, deci mult mai gros decit cel de chec sau de pandispan.

Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine. In acest moment se adauga nucile sau alunele tocate.

Compozitia se toarna in formele de briose si se coc la 180 de grade pana trec testul cu scobitoarea.

Se pot servi cu ciocolata neagra topita.


Briosele fara oua de post se pot servi la micul dejun sau la orice gustare dulce.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos