Briose fara oua, de post

Aceasta reteta de briose fara oua este potrivita pentru perioada postului. Acest aluat de prajituri de post il puteti folosi si la prepararea unui tort de ciocolata de post de exemplu.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g de zahar
  • 225g faina
  • 25g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri de otet
  • 120ml ulei
  • nuci
  • alune tocate
  • apa

Mod de preparare

 

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-un castron, se adauga apa pana obtinem un aluat care curge/se rupe din lingura, deci mult mai gros decit cel de chec sau de pandispan.

Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine. In acest moment se adauga nucile sau alunele tocate.

Compozitia se toarna in formele de briose si se coc la 180 de grade pana trec testul cu scobitoarea.

Se pot servi cu ciocolata neagra topita.


Briosele fara oua de post se pot servi la micul dejun sau la orice gustare dulce.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii