Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 250 g brânză de vacă
  • 5 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri smântână
  • 100 gr caşcaval ras

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc.

Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul.

Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei jumătate din pastele fierte, jumătate din amestecul de brânză şi ouă, apoi restul de paste şi restul de compoziţie. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute (sau până se rumenesc). Budinca se serveşte caldă, pudrată cu zahăr.

Timp de pregătire: 10min

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/budinca-de-paste-cu-branza.html

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide