Briose cu aroma de portocala

Briosele cu aroma de portocala sunt alegerea perfecta pentru un desert rapid si delicios.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 grame de faina.
  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr
  • 50 grame de unt (parcă mergea un pic mai mult)
  • 150 grame iaurt gras
  • 50 ml suc de portocală
  • 1/2 de pliculeţ de praf de copt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 lingură de coajă de portocală (a mea era deja cu zahăr)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am bătut bine cele două ouă cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat. Apoi am adăugat untul, iaurtul, sucul de portocală, coaja de portocală.

Apoi am încorporat făina şi praful de copt.
Am pus aluatul în forma de brioşe, cu hârtiuţe speciale (dacă nu aveţi, ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină).

Cantitatea de compozitie este aproape perfecta ptr. o tava de briose.
La cuptor, 180 de grade, cam 15-17 minute, am verificat cu scobitoarea.

Gata!



Briosele cu aroma de portocale se servesc cu zahar pudra pe deasupra sau glazurate cu ciocolata.

Reteta de briose cu aroma de portocale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Andreea-Rodica

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...