Briose cu aroma de portocala

Briosele cu aroma de portocala sunt alegerea perfecta pentru un desert rapid si delicios.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 grame de faina.
  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr
  • 50 grame de unt (parcă mergea un pic mai mult)
  • 150 grame iaurt gras
  • 50 ml suc de portocală
  • 1/2 de pliculeţ de praf de copt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 lingură de coajă de portocală (a mea era deja cu zahăr)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am bătut bine cele două ouă cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat. Apoi am adăugat untul, iaurtul, sucul de portocală, coaja de portocală.

Apoi am încorporat făina şi praful de copt.
Am pus aluatul în forma de brioşe, cu hârtiuţe speciale (dacă nu aveţi, ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină).

Cantitatea de compozitie este aproape perfecta ptr. o tava de briose.
La cuptor, 180 de grade, cam 15-17 minute, am verificat cu scobitoarea.

Gata!



Briosele cu aroma de portocale se servesc cu zahar pudra pe deasupra sau glazurate cu ciocolata.

Reteta de briose cu aroma de portocale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Andreea-Rodica

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca