Briose cu glazura si flori din zahar

Briosele cu glazura si flori din pasta de zahar sunt delicioase, dar mai mult decat atat, reprezinta un cadou dulce pentru orice sarbatorit. Iti vor insenina pur si simplu ziua.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 115 gr margarina
  • la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 120 ml lapte
  • Pentru glazura
  • 226 g de crema de branza
  • 5 lingurite de unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 320 g zahar pudra

Mod de preparare

 

In primul rand incepem prin a prepara briosele.

Mixam margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.

Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.

Formele de briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.

Se mixeaza crema de branza (philadelphia) impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata.  Se adauga extractul de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin.

Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.

Iar pentru a face florile din pasta de zahar, tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti pasii din reteta.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii