Briose cu ricotta si dulceata de mure

Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina 2 oua 200 ml 100 g unt 30 g drojdie 3 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingura esenta rom coaja de la o lamaie ricotta dulceata de mure migdale zahar pudra

Mod de preparare

Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucatariei. Se cerne faina pentru a o aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se presara faina si se lasa la caldura pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un castron mare se amesteca faina cu maiaua si cu ouale batute. Se adauga treptat untul topit si laptele caldut. Se framanta pana aluatul devine omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului. Am format 10 bilute mici. Le-am pus in forme de tarte si le-am lasat la crescut. Le-am taiat in forma de cruce cu foarfeca si in mijlocul lor am facut o gropita in care am pus o lingurita de ricotta si o lingurita de mure. Le-am presarat cu migdale macinate. Se lasa la cuptor aproximativ 3o de minute, pana observam ca se rumenesc deasupra.


Cand s-au racit se pudreaza cu zahar. sunt ideale ca si desert sau gustare. Reteta Briose cu ricotta si ata de mure a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro Alte retete de briose gasiti aici: Briose ciocolatoase Briose cu mere si iaurt

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

"Spanakopita"

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am...

"Spanakopita"
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii