Briose cu ricotta si dulceata de mure

Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina 2 oua 200 ml 100 g unt 30 g drojdie 3 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingura esenta rom coaja de la o lamaie ricotta dulceata de mure migdale zahar pudra

Mod de preparare

Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucatariei. Se cerne faina pentru a o aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se presara faina si se lasa la caldura pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un castron mare se amesteca faina cu maiaua si cu ouale batute. Se adauga treptat untul topit si laptele caldut. Se framanta pana aluatul devine omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului. Am format 10 bilute mici. Le-am pus in forme de tarte si le-am lasat la crescut. Le-am taiat in forma de cruce cu foarfeca si in mijlocul lor am facut o gropita in care am pus o lingurita de ricotta si o lingurita de mure. Le-am presarat cu migdale macinate. Se lasa la cuptor aproximativ 3o de minute, pana observam ca se rumenesc deasupra.


Cand s-au racit se pudreaza cu zahar. sunt ideale ca si desert sau gustare. Reteta Briose cu ricotta si ata de mure a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro Alte retete de briose gasiti aici: Briose ciocolatoase Briose cu mere si iaurt

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa