Briose cu vin

Briosele cu vin sunt alternativa perfecta a unui chec simplu. Un desert delicios care se face rapid si usor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 135g unt
  • 200g faina
  • 120ml vin rosu
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 praf sare
  • 1/2 pahar fructe uscate (visine)
  • 1 lingura cocos
  • Glazura:  jeleu de visine
  • ciocolata si ornamente

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la foc potrivit.
Se mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana devin un amestec cremos.

Se adauga untul moale taiat in bucati si se incorporeaza cu mixerul in crema de galbenusuri.

Se adauga faina si praful de copt apoi adausurile, 1 lingura de cocos si 1/2 de pahar de visine uscate. Se adauga vinul, scortisoara si esenta si se amesteca totul bine.

Separat, se bat spuma albusurile cu sarea, apoi se adauga si restul de zahar 100g si se mixeaza pt a se dizolva bine.

Compozitia cu galbenusuri se toarna peste albusurile spuma si se amesteca usor de jos in sus.

Se pun cate 2 linguri in formele de briose si se dau la cuptorul incins in prealabil.

Se scot din cuptor si se aseaza briosele pe tavi, decorandu-se cu ce avem la indemana.

Pofta buna!


Biosele cu vin se servesc ca atare sau langa un pahar rece cu apa minerala.

Reteta de Briose cu vin a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii