Briose simple cu castane

Briosele cu castane sunt aromate, pufoase si foarte usor de facut. Sunt gustarea perfecta pentru ceva dulce, langa o cana cu ceai.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 50g zahar pudra
  • 300g piure de castane
  • 100g faina de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Mixeaza ouale pana devin pufoase, adauga zaharul pudra si piureul de castane si mixeaza inca doua minute. Adauga praful de copt si faina de migdale.

Pune in forme individuale de briose si coace pentru 20-30 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea.

Lasa sa se raceasca si pudreaza cu zahar.

 

Obs: Daca nu gasesti in comert faina de migdale, poti sa le maruntesti cu ajutorul unui blender pana devin fine, dar nu pentru timp indelungat deoarece vor incepe sa lase uleiurile, dupa care le cerni.


Briosele cu castane se servesc ca atare sau langa o cana cu ceai cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide