Chec

Se freaca separat galbenusurile cu zahar (se subtiaza cu o lingura de apa calda) se adauga uleiul, ciocolata taiata in bucati mici, nucile maruntite,

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • o cana zahar(200 gr.)
  • o cana faina (200gr.)
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 tableta ciocolata simlpa
  • 100 gr. nuci
  • rahat si stafide (optional)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Se freaca separat galbenusurile cu zahar (se subtiaza cu o lingura de apa calda)

se adauga uleiul, ciocolata taiata in bucati mici, nucile maruntite, rahatul si stafidele (optional), esenta de vanilie si coaja rasa de la o portocala.

Albusurile se bat spuma cu telul sau mixerul si se inglobeaza usor in galbenusuri. Se inglobeaza si faina.

Se pune compozitia in tava unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina.

Se coace la cuptor, la foc potrivit 45 min.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...