Chec alb

Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb sunt necesare urmatoarele ingrediente: albusuri, faina de cartofi, baton de vanilie, unt si coaja de lamaie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de faina de cartofi
  • 1/2 zahar pudra
  • 1/2 baton va­nilie pisata
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura unt incalzit.

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul in spuma, se adauga vanilia, coaja de lamaie si faina de cartofi, putin cate putin, amestecand cu lingura foarte incet. Se adauga untul caldut, amestecand in acelasi fel. Se pune compozitia in forma de chec unsa si presarata cu faina si se pune la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca si sa creasca frumos. Se scoate din forma foarte incet.


Se poate servi dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec insiropat

Chec in doua culori

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Foi fragede cu branza si stafide

Foi fragede cu branza si stafide
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca