Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb sunt necesare urmatoarele ingrediente: albusuri, faina de cartofi, baton de vanilie, unt si coaja de lamaie.
Se bat albusurile cu zaharul in spuma, se adauga vanilia, coaja de lamaie si faina de cartofi, putin cate putin, amestecand cu lingura foarte incet. Se adauga untul caldut, amestecand in acelasi fel. Se pune compozitia in forma de chec unsa si presarata cu faina si se pune la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca si sa creasca frumos. Se scoate din forma foarte incet.
Se poate servi dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Chec insiropat
Chec in doua culori
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti