Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb cu rahat si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: rahat, stafide, oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, nuci, unt.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se scutura si se pun in compozitia de mai sus. Se unge o forma de chec, se capitoneaza cu hartie si se toarna compozitia incet. Se coace la inceput la foc mic, apoi putin mai tare. Se incearca daca este gata, cu paiul.
Este mai bun dupa 2—3 zile.
Alte retete recomandate:
Chec colorat
Chec cu miere si stafide
Chec cu branza
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti