Chec alb cu rahat si stafide

Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb cu rahat si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: rahat, stafide, oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, nuci, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 375 g faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar ulei (sau margarina topita)
  • 3/4 pahar lapte
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 150 g nuci taiate in lung
  • 150 g rahat (colorat) taiat fisii lunguiete
  • 50 g stafide
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se scutura si se pun in compozitia de mai sus. Se unge o forma de chec, se capito­neaza cu hartie si se toarna compozitia incet. Se coace la inceput la foc mic, apoi putin mai tare. Se incearca daca este gata, cu paiul.


Este mai bun dupa 2—3 zile.
Alte retete recomandate:
Chec colorat
Chec cu miere si stafide
Chec cu branza

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii