Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu o priza sare (atat cat apucam intre 3 degete) si 3 linguri apa calduta. Se amesteca separat galbenuse
Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu o priza sare (atat cat apucam intre 3 degete) si 3 linguri apa calduta. Se amesteca separat galbenusele cu martipanul, zaharul si untul pina a rezultat o crema destul de fina. Se toarna apoi peste albusuri compozitia de martipan si se amesteca usor cu o lingura. La final incorporam usor faina amestecata cu alunele fin macinate si praful de copt.
Ciocolata se rade pe partea cu ochiuri mari de la razatoare si se pune 10 minute la congelator.
In forma de tarta (28cm), se toarna 1/2 din aluat apoi se aranjeaza fulgii de ciocolata deasupra, cu grija turnam deasupra si cealalta jumatate de aluat si nivelam usor.
Se coace 40 minute la 185 grade. Ciocolata alba se topeste la microunde si se decoreaza cu ea checul rece.
Alunele pot si inlocuite cu nuci sau migdale tocate fin.
Se serveste taiat felii potrivite, langa o ceasca de cafea.
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti