Chec cu alune si martipan

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu o priza sare (atat cat apucam intre 3 degete) si 3 linguri apa calduta. Se amesteca separat galbenuse

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. martipan
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 130 gr. faina + 1 plic praf de copt
  • 125 gr. alune macinate
  • pentru decor 50 gr. ciocolata menaj alba

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu o priza sare (atat cat apucam intre 3 degete) si 3 linguri apa calduta. Se amesteca separat galbenusele cu martipanul, zaharul si untul pina a rezultat o crema destul de fina. Se toarna apoi peste albusuri compozitia de martipan si se amesteca usor cu o lingura. La final incorporam usor faina amestecata cu alunele fin macinate si praful de copt.

Ciocolata se rade pe partea cu ochiuri mari de la razatoare si se pune 10 minute la congelator.

In forma de tarta (28cm), se toarna 1/2 din aluat apoi se aranjeaza fulgii de ciocolata deasupra, cu grija turnam deasupra si cealalta jumatate de aluat si nivelam usor.

Se coace 40 minute la 185 grade. Ciocolata alba se topeste la microunde si se decoreaza cu ea checul rece.

Alunele pot si inlocuite cu nuci sau migdale tocate fin.
Se serveste taiat felii potrivite, langa o ceasca de cafea.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...