Chec cu banane si suc de portocale

Se freaca untul cu zaharul si se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Adaugati faina si esenta de vanilie si amestecati. Intre timp se bat spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150g faina
  • sucul de la o portocala + coaja rasa (+ coaja de lamaie )
  • 6 albusuri
  • praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 2 sau 3 banane

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si se adauga sucul de portocala si coaja rasa.

Adaugati faina si esenta de vanilie si amestecati.

Intre timp se bat spuma albusele.

Bananele se taie bucatele cam cat o aluna si se dau prin faina.

Se amesteca a treia parte din albuse cu compozitia de unt cu faina si se amesteca, apoi se adauga restul si se amesteca usor sa nu se lase albusul, se adauga incet si bananele.

Am pus totul intr-o tava cam mare dar am vrut sa vad cum se coace in ea

si l-am dat la cuptor la 350 F vreo 35 de minute , trebuie oricum incercat cu scobitoarea daca e facut sau nu.

Gustul este foarte bun , aromat super si nu este un chec dulce chiar si cu zaharul pudrat deasupra.


Pofta buna!

Reteta Chec cu banane si suc de portocale a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Chec cu banane si ciocolata,

Tarta tartin cu banane caramelizate,

Banane caramelizate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca