Chec cu cacao

Checul cu cacao este o reteta de chec simplu si ieftin de facut, un chec delicios ce poate fi servit ca si o gustare dulce alaturi de o cana cu lapte sau ceai.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 4 linguri cacao
  • 10 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 gr de sare

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul.
Batem galbenusurile cu un praf de sare si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus.
Treptat adaugam faina, zaharul vanilat, uleiul si amestecam continuu de jos in sus.
Ungem doua tavi cu ulei, punem compozitia si oprim 4-5 linguri in vas peste care adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit.
Pofta buna !


Checul cu cacao se lasa sa se raceasca, se taie feliute, se orneaza un platou si se servesc cu un pahar de apa sau de suc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...