Chec cu cacao si ceai verde

Checul cu cacao si ceai verde este delicios, imbinand perfect cele doua arome. Pe langa consistenta pufoasa, checul are si un aspect vizual extraordinar.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cups faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf de sare
  • 12 linguri de unt moale
  • la temperatura camerei+3 linguri unt topit (nesarat)
  • 1 cup+1/3 cups zahar
  • 2 oua mari (3 daca sunt mici)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 cup lapte
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita si jumatate de pudra de ceai verde (matcha)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de chec.

Amesteca faina impreuna cu praful de copt si sarea.

Mixeaza cele 12 linguri de unt impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine cremos. Adauga apoi cele doua oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Apoi adauga extractul de vanilie.

Adauga amestecul de faina alternand cu lapte, pana cand le incorporezi pe amandoua.

Intr-un alt bol amesteca cele 3 linguri de unt topit impreuna cu cacao pana devine un amestec pufos. Adauga in acest bol jumatate din cantitatea de aluat deja preparat.

Adauga pudra de ceai verde in cealalta jumatate de aluat si amesteca pana cand e incorporata complet.

Adauga apoi pe rand in tava pentru chec pregatita cele doua aluaturi in felul urmator:

adauga prima data jumatate din cantitatea de aluat cu ceai verde. Pe mijloc adauga in linie aluatul cu cacao, iar deasupra adaugi restul de aluat cu ceai verde. Cu ajutorul unui betigas creaza cateva rotocoale in aluat.

Lasa checul la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute, apoi redu temperatura cuptorului la 160 de grade si mai lasa-l 25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

 


Checul cu cacao si ceai verde se serveste ca atare sau langa o cana de lapte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de bob cu prajeala

Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...

Mancare de bob cu prajeala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca