Chec cu ciocolata si vin rosu

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat foarte bine. Se adauga ouale pe rind si apoi restul ingredientelor. Se pune in tava tapetata cu faina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • un zahar vanilat
  • o lingura scortisoara
  • 4 oua
  • 2linguri rom
  • 2 linguri cacao
  • 250 g faina
  • un praf de copt
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • 50 ml vin rosu
  • pentru glazura: 150 g ciocolata alba

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat foarte bine. Se adauga ouale pe rind si apoi restul ingredientelor. Se pune in tava tapetata cu faina si se coace 60 min la foc potrivit.

Tava trebuie sa fie lunga de 30 cm. Se lasa sa se racesca si se acopera cu glazura.


Se serveste rece taiat felii potrivite.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...