Pentru a prepara aceasta reteta de chec cu crema de migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: migdale, faina, zahar, unt, oua, esenta de migdale, praf de copt, smantana, scortisoara, zahar brun.
Pentru a pregati aluatul, se amesteca faina cu praful de copt, sarea, ouale, zaharul, untul si smantana. Se formeaza un aluat care se lasa deoparte.
Pentru a pregati crema, se amesteca untul cu zaharul si se adauga migdalele macinate si scortisoara. Se adauga ouale si esenta de migdale.
Se ia o forma si se aseaza un strat de aluat, peste unul de crema, urmat de unul de aluat si tot asa pana cand se termina compozitiile. Se pune la cuptor pentru 45-50 minute.
Se serveste cu zahar pudra deasupra.
Alte retete recomandate:
Chec cu crema de alune si ciocolata
Tort d emere si chec de lamaie
Chec cu ness
Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj