Chec cu fructe Goji

Checul cu fructe Goji este usor de preparat. Este o reteta de chec pufos cu aroma acrisoara, perfect langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 50 gr nuca
  • 100 gr fructe goji uscate
  • 1 pliculet ceai verde sau negru
  • un praf de copt
  • 50 gr stafide
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf sare
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 ml apa.

Mod de preparare

Se prepara o infuzie de ceai verde sau negru.
Intr-un castronel se pun fructele goji, cu stafidele si nuca si se toarna peste ele ceaiul, lasand 10 minute sa se inmoaie putin.
Intre timp mixam ouale cu zaharul brun pana se fac spuma.
Adaugam fructele uscate cu ceaiul si amestecam. Apoi faina, amestecand de jos in sus cu lingura de lemn. Daca vi se pare prea multa faina, puneti mai putina.
Pregatim o tava de chec ori cu hartie de copt ori o ungem cu unt sau ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si dam la cuptor 40-45 de minute.
Lasam sa se raceasca inainte sa-l taiem.

Checul cu goji merge foarte bine cu o ceasca de cafea.
http://shabbychicshop.ro/romantic-vanilia/4-ceasca-cafea-romantic.html


Checul cu fructe goji se serveste dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii