Chec cu malai

• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine. • Se amesteca cele 2 tipuri de faina, ami

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru chec:
  • • 6 oua
  • • 250 gr. zahar
  • • 5 linguri whisky (rom)
  • • 2 linguri miere
  • • 200 gr. unt topit
  • • 150 gr. faina de malai
  • • 100 gr. faina de grau
  • • 1 lingura amidon
  • • 1 lingurita Prat de copt
  • • 2 linguri cacao (optional)
  • • Unt si faina pentru tava
  • Pentru sos de chocolate:
  • • 200 frisca
  • • 125 ciocolata neagra (70% cacao)

Mod de preparare

• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine.

• Se amesteca cele 2 tipuri de faina, amidonul si praful de copt si se cern, dupa care se adauga peste preparatul de mai sus

• Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus

• Se incalzeste cuptorul la 180º

• Se unge tava cu unt si faina (daca e de silicon un necesita)

• Se pune aluatul in tava, eu am pus in jumatate de aluat cacao si am inlocuit whisky cu rom.

• Se coace 40-45 minute, se lasa la racit in tava, dupa aceea se pune pe un platou si se decoreaza cu sos de ciocolata si fructe (sau dupa preferinte)

Sosul:

• Se incalzeste frisca (fara sa fiarba) se rupe ciocolata in bucatele si se pune in frisca calda, se amesteca pana ciocolata se topeste complet. Se lasa la racit .

• Se toarna peste prajitura cand si asta s-a racit.


Reteta Chec cu malai a fost propusa de Ilinca

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!