Chec cu mere

Pina se incalzeste cuptorul la 180°C (350°F), amestecati zaharul, laptele, uleiul si oul. Adaugati bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si faina. La

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230 g (1 cup) zahar nerafinat
  • 60 ml (¼ cup) lapte
  • 60 ml (¼ cup) ulei
  • 1 ou intreg
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 460 g (2 cups) faina
  • 230 g (1 cup) nuci tocate
  • 4-5 mere curatate si taiate cubulete

Mod de preparare

Pina se incalzeste cuptorul la 180°C (350°F), amestecati zaharul, laptele, uleiul si oul. Adaugati bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si faina. La sfirsit, se incorporeaza merele si nuca.

Se toarna compozitia in tava unsa si presarata cu faina si se da la cuptorul incins cam 45 de minute.
Se poate servi cit e calda cu inghetata sau lasati-o sa se raceasca cel putin 30 de minute inainte de a o servi cu sos de caramel pe deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...