Checul cu pere si zahar caramel este o reteta de chec deosebita. Aroma perelor se imbina perfect cu cea a caramelului, intr-un gust desavarsit.
Se tapeteaza o forma de chec, se aseaza perele feliate inclusiv pe peretii tavii, se pun mici bucatele de unt pe ele, se stropesc cu esenta de rom si se presara cu o lingura zahar.
Se caramelizeaza zaharul:se pune la foc mic pana se coloreaza apoi se adauga un pic de apa si se lasa la foc pana se dizolva.
Ouale batute se amesteca cu untul apoi cu zaharul caramelizat se aduga faina cu praful de copt, 2 pliculete de zahar vanilat (de care am uitat sa amintesc mai sus) si esenta de vanilie sau de care doriti(eu am pus un pic de rom) .
Se pune compozitia in tava peste pere si se da la cuptor (eu i-am mai pus deasupra fructe uscate). Se lasa un pic in tava sa se racoreasca se zgaltaie un pic pt a putea fi scos si asa arata cu fundul in sus.
Este un chec foarte fraged si gustos.
Checul cu pere si zahar caramel se serveste alaturi de frisca.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti