Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si insiropat cu un suc de portocale amestecat cu doua linguri de zahar pudra.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -10 linguri faina
  • -3 oua
  • -1 lingura cacao
  • -5 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -150 ml suc portocale
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1 lingurita apa de trandafir
  • -1 plic praf de copt
  • - varf cutit bicarbonat sodiu
  • -1 lingurita ghimbir razuit
  • - 30 gr fulgi de migdale

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam coaja razuita de portocala, 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul.


Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf (eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm ). In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam. Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma . Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.


Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute sau pana trece testul scobitorii . Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra. Scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie. Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...