Chec cu portocale si mac

1. Se freaca bine margarina, se adauga zaharul, coaja rasa de portocala, sucul si se amesteca bine. 2. Se adauga restul ingredientelor si se amestec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 250gr margarina sau unt
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 100ml suc de portocale
  • 100gr mac
  • 1 praf de copt
  • 250gr zahar

Mod de preparare

1. Se freaca bine margarina, se adauga zaharul, coaja rasa de portocala, sucul si se amesteca bine.

2. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana se omogenizeaza.

3. Se incalzeste cuptorul la 180°C, se unge o forma de chec cu grasime apoi se infaineaza si se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.

4. Eu dupa jumatate de ora am redus caldura la 160°C ca mi-a fost frica sa nu se arda si am lasat pana s-a terminat ora asa.

5. Cand s-a mai racit l-am scos din forma si l-am taiat.

Pofta buna!

Reteta propusa de Bianca-21

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii