Chec cu portocale si mac

1. Se freaca bine margarina, se adauga zaharul, coaja rasa de portocala, sucul si se amesteca bine. 2. Se adauga restul ingredientelor si se amestec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 250gr margarina sau unt
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 100ml suc de portocale
  • 100gr mac
  • 1 praf de copt
  • 250gr zahar

Mod de preparare

1. Se freaca bine margarina, se adauga zaharul, coaja rasa de portocala, sucul si se amesteca bine.

2. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana se omogenizeaza.

3. Se incalzeste cuptorul la 180°C, se unge o forma de chec cu grasime apoi se infaineaza si se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.

4. Eu dupa jumatate de ora am redus caldura la 160°C ca mi-a fost frica sa nu se arda si am lasat pana s-a terminat ora asa.

5. Cand s-a mai racit l-am scos din forma si l-am taiat.

Pofta buna!

Reteta propusa de Bianca-21

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...