Chec cu rom in sos de stafide si fistic

Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu cacao. Sosul de fistic si brandy da o nota aparte acestei retete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 150 gr. margarina 100 gr. stafide
  • 1 paharel de brandy sau coniac
  • sare
  • 1/2 pliculet drojdie; Sos: 100 ml. zeama de lamiie
  • 1 paharel de rom
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. stafide
  • 1 lingura de fistic taiat marunt

Mod de preparare

Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu cacao. Sosul de fistic si brandy da o nota aparte acestei retete.

 

Se bat ouale cu zaharul, se adauga margarina taiata cuburi si se incorporeaza faina in ploaie. Se adauga sare si drojdia pulbere. Se amesteca pina intraga compozitie devine omogena si spumoasa. Stafidele tinute in coniac, se trec prin faina, se adauga la compozitie. Se torna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cca 1 ora.

Intr-un vas se pune la fiert zaharul cu zeama de lamiie, romul, stafidele si fisticul. Se omogenizeaza totul bine, amestecand mereu.


Se serveste checul decorat cu felii de lamiie si stropit cu sosul dulce

 

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca