Chec cu smochine

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de chec cu smochine sunt necesare urmatoarele ingrediente: smochine, unt, zahar, oua, faina, nuci, vanilie, coaja de lamaie si de portocala.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 8 oua
  • 300 g faina
  • 150 g smochine taiate
  • 15 g nuci taiate
  • 150 g diferite fructe din dulceata
  • coaja de la ]/2 portocala taiata marunt
  • coaja de la ½  lamaie rasa
  • vanilie
  • unt si faina petnru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu untul. Se pun treptat, unul cate unul, cele 8 galbenusuri, apoi nucile, smochinele, fructele, vanilia, coaja de portocala si lamaie. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Forma nu trebuie sa fie prea plina. Se coace la foc potrivit, se incearca cu paiul (forma trebuie sa fie miscata foarte incet).


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu pere si zahar caramel
Chec aperitiv
Chec cu mere si vanilie

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa