Pentru a prepara aceasta reteta de chec de albusuri cu nuca si rahar sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, rahat, albusuri, zahar, lamaie, faina, stafide, unt.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul putin cate putin, amestecandu-se bine. Cand nu se mai simte zaharul, se adauga zeama si coaja de la o lamaie, faina (se pune cate putin), iar la urma nucile, rahatul si stafidele. Se unge si se capitoneaza cu hartie (unsa si ea) o forma de chec, se pune compozitia si se coace la foc potrivit, incercandu-se cu paiul.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu smochine
Chec cu nuci
Chec pufos
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa