Chec din albus

Chec din albus este un desert delicios care se prepara foarte rapid. Pentru aceasta reteta de chec aveti nevoie de faina, zahar, oua, rahat si cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 ml albus
  • 200 gr zahar
  • 200-250 gr faina
  • 100 gr rahat
  • 2 lingurite cacao
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Batem spuma albusurile,adaugand cate o lingura de zahar si sarea, pana il terminam tot. Adaugam faina lingura cu lingura amestecand de jos in sus.Adaugam si coaja de lamaie. Turnam din compozitie in tava de chec pe care am uns-o in prealabil cu ulei si am tapetato cu faina. Oprin 5 linguri din aluat. Adaugam bucatele de rahat. Adaugam cacaoa in compozitia pe care am pastato si o adaugam deasupra. Cu o scobitoare sau varful unui cutit marmoram. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra deasupra.


Excelent langa o cana cu ceai.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...