Chec in trei culori

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei - 1/2 lingurita de praf d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:

- 5 galbenusuri

- 3 linguri de faina

- 3 linguri zahar

- 3 linguri de ulei

- 1/2 lingurita de praf de copt

- esenta de vanilie

- coaja de portocala sau lamaie

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala (eu am folosit coaja de portocala) si se amesteca bine.

In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil. Se amesteca usor evitand astfel formarea cocoloaselor.

Pentru partea alba avem nevoie de:

- 5 albusuri

- 3 linguri de zahar

- 3 linguri de ulei

- 4 linguri de faina

- 1/2 lingurita de praf de copt

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul ploaie.

Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (partea galbena), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao.

Se toarna in tava a doua parte a checului, partea alba si se niveleaza cu un cutit cu lama lata!

Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!


Puteti sa il pudrati cu zahar sau sa il serviti ca atare... este delicios! Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca