Chec in trei culori

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei - 1/2 lingurita de praf d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:

- 5 galbenusuri

- 3 linguri de faina

- 3 linguri zahar

- 3 linguri de ulei

- 1/2 lingurita de praf de copt

- esenta de vanilie

- coaja de portocala sau lamaie

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala (eu am folosit coaja de portocala) si se amesteca bine.

In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil. Se amesteca usor evitand astfel formarea cocoloaselor.

Pentru partea alba avem nevoie de:

- 5 albusuri

- 3 linguri de zahar

- 3 linguri de ulei

- 4 linguri de faina

- 1/2 lingurita de praf de copt

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul ploaie.

Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (partea galbena), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao.

Se toarna in tava a doua parte a checului, partea alba si se niveleaza cu un cutit cu lama lata!

Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!


Puteti sa il pudrati cu zahar sau sa il serviti ca atare... este delicios! Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...