Se freaca untul cu zaharul si cu putina sare, pana devine spumos. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt, zaharul
Se freaca untul cu zaharul si cu putina sare, pana devine spumos. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga la final albusurile batute spuma tare si se amesteca. Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se scoate apoi checul si se toarna peste el siropul de lamaie, pregatitit din sucul de lamaie, amestecat cu zaharul vanilat si fisticul sfaramat. Se lasa la racit. apoi se taie felii groase.
Se serveste cu o cana de lapte.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti Gogosi pufoase Cornulete cu rahat
Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca...
Desert rulada diplomatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj