Chec insiropat

Se freaca untul cu zaharul si cu putina sare, pana devine spumos. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt, zaharul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 300 gr fistic
  • 50 gr unt
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si cu putina sare, pana devine spumos. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga la final albusurile batute spuma tare si se amesteca. Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se scoate apoi checul si se toarna peste el siropul de lamaie, pregatitit din sucul de lamaie, amestecat cu zaharul vanilat si fisticul sfaramat. Se lasa la racit. apoi se taie felii groase.


Se serveste cu o cana de lapte.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti Gogosi pufoase Cornulete cu rahat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada diplomat

Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca...

Desert rulada diplomat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca