Chec marmorat

Checul marmorat trebuie sa-l lasam la rece pana a doua zi, ca sa se intareasca glazura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de apa
  • 2 cani de zahar
  • 100 g cacao
  • 250 g margarina
  • o esenta de rom
  • sare
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • o lingura de bicarbonat
  • 2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru checul marmorat, apa, zaharul, cacao, margarina si sarea se pun la fiert, apoi luam o cana de sirop si o dam deoparte. In restul de compozitie, punem doua oua, esenta, bicarbonatul, lamaia si faina. Se da prin mixer timp de cinci minute, apoi punem in tava tapetata cu ulei si hartie. Se coace timp de patruzeci si cinci de minute. Dupa ce s-a copt, turnam pe deasupra siropul care l-am oprit in cana.


Checul marmorat trebuie lasat la rece, se serveste a doua zi dupa ce s-a intarit glazura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii