Chec marmorat

Checul marmorat trebuie sa-l lasam la rece pana a doua zi, ca sa se intareasca glazura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de apa
  • 2 cani de zahar
  • 100 g cacao
  • 250 g margarina
  • o esenta de rom
  • sare
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • o lingura de bicarbonat
  • 2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru checul marmorat, apa, zaharul, cacao, margarina si sarea se pun la fiert, apoi luam o cana de sirop si o dam deoparte. In restul de compozitie, punem doua oua, esenta, bicarbonatul, lamaia si faina. Se da prin mixer timp de cinci minute, apoi punem in tava tapetata cu ulei si hartie. Se coace timp de patruzeci si cinci de minute. Dupa ce s-a copt, turnam pe deasupra siropul care l-am oprit in cana.


Checul marmorat trebuie lasat la rece, se serveste a doua zi dupa ce s-a intarit glazura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide