Chec pufos cu caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Checul pufos cu caise nu are zahar sau gluten si are un continut scazut de grasimi. Si dulciurile pot sa fie sanatoase, iar aceasta reteta de chec pufos cu caise o demonstreaza.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina de ovaz
  • 120 g faina de orez
  • 20 g amidon din porumb
  • 100 g eritritol
  • 100 g caise deshidratate
  • 1 plic praf de copt
  • 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia
  • 2 bucati oua
  • 150 g quark 0.2% (eu am folosit Exquisa; se poate inlocui si cu iaurt grecesc degresat)
  • 200 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
  • 1 lingurita aroma piersica
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 5 g fulgi de ovaz
  •  

Mod de preparare

Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si praful de copt.
Adaugam toate celelalte ingrediente cu exceptia caiselor deshidratate. Mixam totul timp de 2-3 minute.

Taiem caisele cuburi si le adaugam la compozitia obtinuta anterior. Incorporam caisele cu ajutorul unei linguri.
Turnam totul intr-o forma de chec din silicon, presaram fulgii de ovaz si coacem checul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Pentru a va asigura ca este copt, puteti face testul scobitorii.

Dimensiunile formei mele sunt 27x10x6, insa puteti folosi orice forma de chec din silicon.
Dupa ce scoatem checul din cuptor,il intorcem pe o parte si il racim in forma timp de 15 minute, astfel checul va ramane pufos si isi va pastra forma.

Dupa expirarea celor 15 minute il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.


Serviti checul pufos cu caise dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...