Chec pufos cu caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Checul pufos cu caise nu are zahar sau gluten si are un continut scazut de grasimi. Si dulciurile pot sa fie sanatoase, iar aceasta reteta de chec pufos cu caise o demonstreaza.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina de ovaz
  • 120 g faina de orez
  • 20 g amidon din porumb
  • 100 g eritritol
  • 100 g caise deshidratate
  • 1 plic praf de copt
  • 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia
  • 2 bucati oua
  • 150 g quark 0.2% (eu am folosit Exquisa; se poate inlocui si cu iaurt grecesc degresat)
  • 200 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
  • 1 lingurita aroma piersica
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 5 g fulgi de ovaz
  •  

Mod de preparare

Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si praful de copt.
Adaugam toate celelalte ingrediente cu exceptia caiselor deshidratate. Mixam totul timp de 2-3 minute.

Taiem caisele cuburi si le adaugam la compozitia obtinuta anterior. Incorporam caisele cu ajutorul unei linguri.
Turnam totul intr-o forma de chec din silicon, presaram fulgii de ovaz si coacem checul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Pentru a va asigura ca este copt, puteti face testul scobitorii.

Dimensiunile formei mele sunt 27x10x6, insa puteti folosi orice forma de chec din silicon.
Dupa ce scoatem checul din cuptor,il intorcem pe o parte si il racim in forma timp de 15 minute, astfel checul va ramane pufos si isi va pastra forma.

Dupa expirarea celor 15 minute il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.


Serviti checul pufos cu caise dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca