Chec simplu

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina, amoniacul stins cu zeama d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 120 gr margarina
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 1 jumatate lingurita amoniac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 100-200 gr rahat

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina, amoniacul stins cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Se introduc la final albusurile batute spuma cu zahar tos, iar compozitia omogenizata se toarna intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina. Se introduce la copt, in cuptorul incins.
Se serveste pudrat cu zaharul vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Cozonac moldovenesc

Ciocolata de casa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...