Guguluf cu branza dulce

Guguluful cu branza dulce este un chec delicios si se poate prepara in mai putin de o ora. Intai am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3-4 liguri de smantana groasa
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului
  • aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Mod de preparare

Guguluful cu branza dulce este un chec delicios si se poate prepara in mai putin de o ora. Intai am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia de gugluf cu branza dulce, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Evantai cu legume si branzeturi

Cu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am...

Evantai cu legume si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca