Guguluf cu frisca

Guguluf cu frisca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 130 gr faina
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o cescuta de lapte
  • frisca si cacao pentru ornat

Mod de preparare

Ouale le-am separat...albusurile le-am batut spuma cu zaharul pudra, ca la bezea..iar galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si esenta de rom. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt si la final am incorporat si spuma de albusuri. Am turnat compozitia in forma de guguluf tapetata cu unt si faina.

Intr-un bol am pus puddingul si am dizolvat cu laptele, treptat. Dupa care am turnat si acesta peste compozitia din forma. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceti mai bine testul cu scobitoarea.).

Cand a fost gata copt... si frumos mirositor in casa... l-am scos si l-am lasat la racit pe un gratar.

Apoi l-am uns cu frisca si am presarat niste cacao...


Guguluf cu frisca se serveste la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...